Jouw Eigen Huis - Investeren in je huis is populair tijdens corona

Investeren in je huis is populair tijdens corona

Investeren in je huis is populair tijdens corona
29-12-2020 16:57 | Inrichting | auteur Redactie

AMSTERDAM - Niet alle branches in de retail lijden onder de corona pandemie. Bouwmarkten, doe-het-zelfzaken en meubelwinkels laten een enorme volumegroei zien in 2020 ten opzichte van 2019.

Hoewel de groei na mei afneemt is deze in oktober met 22,9 procent nog steeds ruim boven het niveau van 2019. De woonbranche deed het tijdens de eerste golf (in april en mei) minder goed, maar ze herstelde snel en inmiddels maakt de branche een even grote groei door als de bouwmarkten. De transactiedata van ABN AMRO laten eenzelfde beeld zien: bestedingen in tuin- en doe-het-zelf winkels en vanaf mei ook in meubelzaken zijn sterk toegenomen.

Mogelijke verklaring voor deze positieve cijfers is dat mensen meer geld uitgeven aan hun huis en tuin in plaats van deze te besteden aan vakanties en andere vrijetijdsbestedingen. Hier zijn wegens alle overheidsmaatregelen de mogelijkheden zeer beperkt. Veel evenementen concerten en sportbijeenkomsten zijn immers afgelast. We zien dus een verschuiving van uitgaven in leisure naar uitgaven in de retail sector.

Corona heeft de trend van “verthuizen” – een term die brancheorganisatie INretail heeft geïntroduceerd en waarmee het investeren in je huis wordt bedoeld – in een stroomversnelling gebracht. Het verplichte thuiswerken en thuisblijven tijdens de lockdowns heeft dit verder versterkt; het wordt steeds belangrijker om van thuis een fijne en comfortabele plek te maken

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Aanbod Koophuizen

Geen advertenties gevonden

meer aanbod koophuizen

Plaats zelf uw Koophuis

DIY Interieur Blogs

Nieuwste Blogs:

Meer Blogs